Episcopia greco-catolică de Oradea a pregătit pentru credincioși, în Săptămâna Sfântă, un tur virtual prin bisericile de pe cuprinsul eparhiei.

„Petrecem această săptămână spre Luminata Înviere în rugăciune, neluând însă parte la slujbele din biserici. Bucuria participării noastre trebuie să rămână întreagă în fiecare clipă al acestui timp de așa numită izolare, de fapt de așezare mai temeinică a fiecăruia cu el însuși. De aceea ne-am propus să vă aducem în case fragmente din imaginile Săptămânii Sfinte ce îmbracă armonios pereții unora dintre bisericile din Eparhia de Oradea. Meditând la ele, înconjurați de frumusețea picturii deopotrivă vechi și noi, ocrotiți de iubirea Domnului, să parcurgem acest drum spre cântarea de biruință: Cristos a înviat!”, spune Rodica Indig, consilier cultural al Episcopiei greco-catolice de Oradea.

(FOTO CREDIT: Eugen Ivuț / egco.ro)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.