Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a lansat un apel către locuitorii municipiului ca, în noaptea Învierii Domnului, fiecare să iasă la balcon sau la fereastră cu o lumânare aprinsă în mână şi să mediteze un minut la semnificaţia acestei sărbători.

Primarul din Târgu Mureş crede că astfel oamenii vor simţi împreună emoţia acestui moment al Învierii lui Hristos.

“Dragi târgumureşeni, anul acesta, una dintre cele mai aşteptate sărbători creştine o întâmpinăm altfel. Putem fi împreună, ca întotdeauna alături unii de ceilalţi, să simţim împreună emoţia Învierii Domnului! De aceea, vă propun o manieră în care să simţim împreună în acelaşi moment emoţia Învierii Domnului. Să fim la ora 24 cu o lumânare aprinsă în mână, în geam sau în balcon şi să medităm preţ de un minut la semnificaţia acestei sărbători. Apoi să ciocnim un ou roşu cu cei care sunt lângă noi. Transmiterea luminii pe care o putem face astfel ne va face să înţelegem cu adevărat principiile creştine, ne va face să ne simţim mai uniţi, mai milostivi şi mai umani. Pe Dumnezeu îl găsim în gândurile noastre în fiecare moment în care ne gândim la El şi Îl rugăm ceva”, a arătat Dorin Florea, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Edilul consideră că, în acest fel, oamenii vor fi din nou împreună, iar legătura care se va crea între ei va fi foarte puternică.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania