Administrația Parcului Național Retezat (PNR) le oferă iubitorilor de natură, care nu se pot bucura de drumeții și de vacanțe la munte în perioada stării de urgență, un film de suflet bun de văzut de acasă, în timp ce au grijă de sănătatea lor și a celor din jur.

„Un colț de Rai care merită protejat, Parcul Național Retezat reprezintă experiența pură a naturii. Stăm acasă cu gândul la Retezat, iar administrația Parcului vă invită cu mare drag să vizionați filmul prezentare a ariilor naturale protejate din Retezat”, este mesajul echipei PNR.

Parcul Național Retezat este primul parc naţional din România, fiind înfiinţat în anul 1935 de profesorul Alexandru Borza și de biologul Emil Racoviţă. La înfiinţare, cuprindea o suprafaţă de aproximativ 100 de kilometro pătrați, care în timp a ajuns la peste 38.000 de hectare.

Datorită tuturor valorilor sale naturale, în anul 2007, Parcul Naţional Retezat a fost inclus în rețeaua europeană de zone protejate Natura 2000.

Pădurile acoperă peste 20.000 de hectare, aproximativ 53% din suprafaţa parcului, din care pădurile virgine și cvasivirgine însumează o suprafaţă de 3.500 de hectare. În Parcul Național Retezat se află cel mai întins lac glaciar, Bucura, și cel mai adânc lac glaciar, Zănoaga, din România.

(FOTO CREDIT: Alin Dajulesc / ranger Administrația Parcului Național Retezat)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.