BREAKING | Incident foarte grav într-un cartier din Hunedoara; Două autospeciale ale Poliției avariate. Intervine Jandarmeria și trupele SAS

Data:

Incident foarte grav în cartierul Micro 6 din municipiul Hunedoara unde două autospeciale de Poliție au fost avariate în urma unui conflict iscat între mai mulți cetățeni și echipajele Poliției aflate în patrulare. La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție și jandarmerie, dar și luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale (S.A.S.).

Se pare că totul a pornit în momentul în care echipajele de Poliție care verificau în zonă respectarea deplasărilor în spațiul public pe parcursul stării de urgență au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care a fost introdusă într-una dintre autospecialele de poliție, întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege. Mai mult, persoana respectivă era și recalcitrantă. În momentul în care a fost introdusă în autospeciala de Poliție, o parte dintre cei prezenți în zonă au devenit violenți. Totul a degenerat aproape imediat, autospecialele polițiștilor fiind avariate.

Conform primelor informații, trei dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja reținute și sunt conduse la sediul poliției, urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracțiunilor de ultraj tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Pe imaginile distribuite pe reţelele de socializare se vede cum poliţiştilor li se adresează cuvinte grele. De asemenea, un bărbat loveşte cu cotul în geamul unei maşini de poliţie care are oglinda laterală smulsă.

Pentru calmarea spiritelor, poliţiştii au tras un foc de armă în plan vertical.

”Urmare a incidentelor semnalate în cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și jandarmerie.Trei dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja reținute și sunt conduse la sediul poliției urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracțiunilor de ultraj tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere (intrucât două dintre autospecialele de poliție au fost avariate in cursul intervenției). Intervenția polițiștilor era una  de verificare a respectării deplasării spațiul public pe parcursul stării de urgență. Aceștia au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care ar fi fost introdusă întruna dintre autospecialele de poliție întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă, moment în care o parte dintre cei prezenți în zonă au devenit violenti la adresa polițiștilor”, a transmis IPJ Hunedoara, într-un comunicat de presă.

Credit video: utilizator Facebook

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Castelul Corvinilor va găzdui o nouă ediţie a Târgului European al Castelelor

O nouă ediţie a Târgului European al Castelelor va avea loc în perioada 27 - 28 mai la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în programul manifestării fiind incluse demonstraţii de tir cu arcul, lupte medievale sau lecţii de spadă.

Proiect pentru autobuze electrice pe ruta Hunedoara – Teliuc

Primăria municipiului Hunedoara, în parteneriat cu Primăria comunei Teliucu Inferior, va depune la Ministerul Dezvoltării un proiect în valoare de 2,3 milioane de euro pentru achiziţionarea de autobuze electrice, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.