Incident foarte grav în cartierul Micro 6 din municipiul Hunedoara unde două autospeciale de Poliție au fost avariate în urma unui conflict iscat între mai mulți cetățeni și echipajele Poliției aflate în patrulare. La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție și jandarmerie, dar și luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale (S.A.S.).

Se pare că totul a pornit în momentul în care echipajele de Poliție care verificau în zonă respectarea deplasărilor în spațiul public pe parcursul stării de urgență au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care a fost introdusă într-una dintre autospecialele de poliție, întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege. Mai mult, persoana respectivă era și recalcitrantă. În momentul în care a fost introdusă în autospeciala de Poliție, o parte dintre cei prezenți în zonă au devenit violenți. Totul a degenerat aproape imediat, autospecialele polițiștilor fiind avariate.

Conform primelor informații, trei dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja reținute și sunt conduse la sediul poliției, urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracțiunilor de ultraj tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Pe imaginile distribuite pe reţelele de socializare se vede cum poliţiştilor li se adresează cuvinte grele. De asemenea, un bărbat loveşte cu cotul în geamul unei maşini de poliţie care are oglinda laterală smulsă.

Pentru calmarea spiritelor, poliţiştii au tras un foc de armă în plan vertical.

”Urmare a incidentelor semnalate în cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și jandarmerie.Trei dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja reținute și sunt conduse la sediul poliției urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracțiunilor de ultraj tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere (intrucât două dintre autospecialele de poliție au fost avariate in cursul intervenției). Intervenția polițiștilor era una  de verificare a respectării deplasării spațiul public pe parcursul stării de urgență. Aceștia au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care ar fi fost introdusă întruna dintre autospecialele de poliție întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă, moment în care o parte dintre cei prezenți în zonă au devenit violenti la adresa polițiștilor”, a transmis IPJ Hunedoara, într-un comunicat de presă.

Credit video: utilizator Facebook

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania