Isten elvette mindnyájunktól a tágabb közösségben történô ünneplés lehetôségét. Van, akitôl több mindent elvett. Vannak, akik belehaltak a járványba, mások megbetegedtek, vagy a munkahelyüket és a fizetésüket veszítették el. Ôket hordozzuk imádságainkban, a gyászolók megvígasztalásáért imádkozzunk és segítsünk, ahogy csak lehet! Hálát adunk az Istennek, hogy egy olyan jóléti államban élünk, ahol senkit nem hagynak az utcán és nem engednek éhen veszni. A városi iskolák azok a helyek, ahol ingyen ételt osztanak a rászorulók számára.

Most jött el az imádság ideje. Leginkább mondjunk közbenjáró könyörgéseket egymásért, a szeretteinkért, az Anyaszentegyházért, népünkért, országainkért és vezetôinkért! Eljött az elcsendesedés alkalma. Isten azért bocsájtotta a világra a járványt, hogy felhívja valamire a figyelmünket, amit eddig nem vettünk észre. Figyeljünk most rá! Kérjük el az üzenetet egyen-egyenként mindnyájan! Szálljunk magunkba és tanuljunk jobban imádkozni, jobban Istenre összpontosítani! Ne meneküljünk a technikai eszközeink mögé! Bújjunk csak ki a virtuális világ rejtekhelyeirôl! Álljunk oda leplezetlenül Isten elé! Milyen jó, hogy Ô szeretô, mennyei édesatyánk, aki azért küldte el a Fiát a világra, hogy legyen lehetôségünk visszatérni hozzá az atyai otthonba! Szentlelke segíteni fog. Csak bízz és higgy benne!

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.