Serbia a decis să ia primele măsuri de relaxare, după ce a impus cele mai aspre restricţii din toată Europa în perioada Paștelui. Autorităţile au anunţat o fereastră de 84 de ore în care ieşirea din casă este complet interzisă, astfel că de joi seara şi până marţi dimineaţă circulaţia pe străzi este şi mai aspru restricţionată și sancționată. De marţi, sârbii vor avea voie să redeschidă micile afaceri, atelierele de mecanică, magazinele cu mărfuri tehnice şi şantierele de construcţii.

Serbia începe relaxarea după unele dintre cele mai aspre restricţii din toată Europa. Nimeni nu a avut voie afară în weekendul în care creştinii ortodocşi sărbătoresc Învierea lui Iisus Hristos, pentru a evita răspândirea coronavirusului. Timp de 84 de ore, de joi seara şi până marţi dimineaţă, circulaţia pe străzi a fost şi mai aspru restricţionată. 

Preşedintele Aleksandar Vucic a anunţat, însă, că de marţi măsurile se vor relaxa. 

Începând de marţi, restricţiile de circulaţie vor începe de la ora 18:00, cu o oră mai târziu decât până acum, şi vor continua până la ora 05:00 AM. Tot de marţi, persoanele cu vârste de peste 65 de ani vor avea voie să iasă din izolarea care le-a fost impusă la jumătatea lunii martie şi vor putea face scurte plimbări în zilele de luni, miercuri şi vineri. 

Micile magazine, service-urile auto, curațătoriile, magazinele de mărfuri tehnice şi şantierele de construcţii vor începe treptat să îşi reia activitatea. Magazinele cu o suprafaţă de până în 300 metri pătraţi vor primi OK-ul autorităţilor pentru redeschidere dupa 27 aprilie. Dacă numărul cazurilor diagnosticate se va menţine pe linia actuală, treptat Serbia va redeschide saloanele de coafura şi sălile de sport. Data preconizată este 4 mai. 

5.994 cazuri de îmbolnăvire şi 117 decese a raportat Serbia până acum.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania