Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila,  a anunțat duminică faptul că din 15 mai, ar putea începe o relaxare a restricțiilor impuse în România pentru a limita extinderea noului coronavirus. Mai exact, din 15 mai este posibil să li se permită copiilor să iasă la joacă, iar vârstnicilor să  facă mişcare în cursul serii, când circulaţia este redusă.   

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„Copiii, sigur, în timpul zilei trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge, să facă mişcare, dar probabil că trebuie să ne gândim un pic şi la persoanele vârstnice, care să fie încurajate eventual să facă plimbări, să facă mişcare, în cursul serii, când circulaţia este redusă”, a mai precizat profesorul Alexandru Rafila, citat de Mediafax.

Cel mai recent raport al OMS arată că paşii de ridicare a restricţiilor trebuie să fie făcuţi gradual, cu intervale de timp pentru a evalua impactul lor. Ideal ar fi un interval de minim două săptămâni – care corespunde perioadei de incubaţie a virusului – între fiecare măsură de restricţie ridicată.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania