Județul Bihor are printre cele mai multe persoane carantinate din țară. Este singurul județ în care toți cei din carantină sunt testați, pentru a putea fi prevenită răspândirea comunitară a virusului, susțin autoritățile locale.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Prefectul județului, Dumitru Ţiplea, a decis ca toate persoanele aflate în centrele de carantină din Bihor să fie testate, pe rând, pentru a evita situațiile în care persoane asimptomatice sunt lăsate să plece din carantină, dar infectează apoi cu COVID comunităţile în care trăiesc.

Potrivit Prefecturii Bihor, luni dimineață se aflau în carantină în județ 1.480 de persoane. 125 de persoane fusese scoase din carantină într-o singură zi, după ce testele lor ieșiseră negative.

Rezultatul testelor durează uneori mai mult și se ajunge la situația în care unele persoane stau în carantină peste termenul oficial de 14 zile, iar oamenii aflați în centre sunt nemulțumiți, își pierd răbdarea și acuză autoritățile că le țin abuziv.

Mai mulţi bărbaţi cazaţi în hotelul Ceres din Băile 1 Mai, în apropiere de Felix şi în cantonul pe care Administraţia Bazinală de Apă Crișuri îl are în aceeaşi staţiune, au reclamat BIHOREANULUI că nu primesc răspunsurile dorite de la autorități. Ei au ameninţat că, dacă nu vor primi explicaţii de la autorități, vor face scandal, ieşind din camere şi chiar din centrele de carantină. “Vrem acasă. Dacă nu se întâmplă asta astăzi, vom ieşi afară cu toţii şi vom face un scandal”, a reclamat BIHOREANULUI un alt bărbat cazat în Hotelul Ceres.

Postări pe rețelele de socializare din centrele de carantină de lângă Oradea

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania