Poștașul din comuna clujeană Tritenii de Jos a fost depistat pozitiv cu Covid-19, anunțul fiind făcut chiar de către primarul comunei. Conform primelor informații, peste 250 de gospodării din satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni au fost vizitate de către factorul poștal în ultimele zile.

”La nivelul comunității noastre a fost identificat primul caz de infecție cu noul coronavirus. Este vorba despre factorul poștal care deservește satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni. Aceasta este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, începând de astăzi, însă încă de miercuri, 15 aprilie 2020, se afla în izolare la domiciliu. La nivelul celor 4 sate au fost identificate 250 de gospodării unde factorul poștal a livrat pensiile sau alocațiile de stat pentru copii, în ultimele două săptămâni”, a transmis primăria Tritenii de Jos într-un comunicat de presă.

Cetățeni, care au interacționat cu factorul poștal, au fost incluși în baza de date a Direcției de Sănătate Publică și vor fi apelați telefonic de reprezentanții DSP Cluj, pentru a fi îndemnați să rămână la domiciliu sau pentru alte formalități.

Primăria îi roagă pe toți cetățenii comunei Tritenii de Jos care au interacționat cu factorul poștal identificat cu Covid-19 să rămână în izolare, la domiciliu, pentru următoarele 2 săptămâni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania