Conducerea Spitalului Municipal Sighișoara a anunțat pe pagina sa de Facebook că 9 angajați ai compartimentului de Boli Infecțioase au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, fiind însă cu toții asimptomatici sau cu simptome foarte ușoare. Conform informațiilor de la spital, totul ar fi plecat de la o pacientă recalcitrantă, de etnie romă, care a refuzat să țină cont de recomandări.

Pacienta respectivă, ulterior decedată, ar fi fost cea despre care s-a scris în mass-media că ar fi scuipat cadrele medicale, însă conducerea spitalului dezminte acest lucru, dar admite că există pacienți recalcitranți, ne-cooperanți, care nu respectă uneori recomandările personalului medical și pot expune la riscuri suplimentare.

Managerul Tanaszi Sarolta a declarat pentru presa locală că sunt persoane ce reprezintă un factor de risc pentru personalul medical. Este vorba despre persoane care se adresau cu cuvinte urâte, nu purtau mască, refuzau orice fel de colaborare și recomandare. Conform managerului, a fost solicitat și ajutorul poliției pentru a calma unii dintre acești pacienți.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.