Activitatea Bibliotecii Județene ”Ovid Densusianu” din Deva se desfășoară în baza programului normal de lucru, doar cu oprirea temporară a relațiilor cu publicul. Angajații bibliotecii au astfel răgazul să verifice în amănunt și să aducă la zi baza de date, pe fiecare segment de activitate.

În acestea perioadă, se continuă activitatea de digitizare a presei din colecțiile bibliotecii, transformarea documentelor scanate în fișiere editabile și publicarea lor pe Internet și Intranet. Se lucrează la scanarea coperților documentelor de bibliotecă existente și completarea bazei de date cu acestea, precum și verificarea sutelor de mii de documente de bibliotecă aflate în baza informatică a instituției, astfel încât evidența lor să fie cât mai exactă, iar utilizatorii să aibă acces facil la ele. 

Compartimentul Informare Bibliografică a elaborat buletinul informativ „Noutăți în bibliotecă” (trimestrul I), astfel încât, în viitorul nu prea îndepărtat, cititorii să fie la curent cu tot ce este nou în bibliotecă. De asemenea, este în curs de elaborare „Calendarul aniversărilor culturale”, o lucrare cu o periodicitate lunară, în care sunt trecute în revistă cele mai importante evenimente, aniversări sau comemorări de personalități.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania