Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a reluat lucrările de reabilitare și modernizare pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş – Corneni.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În această fază a proiectului este vizat sectorul de drum Iclod – Aluniş, în lungime de 10,3 kilometri. Lucrările au fost reluate prin executarea de șanțuri, casete, burdușiri și alte lucrări ce vizează fundația căii de rulare. Anterior, au fost executate lucrări de decolmatare și betonare a coronamentelor la podețe, montarea podețelor, executarea de șanțuri și așternerea stratului de piatră pe sectoare.

„Scopul reabilitării și modernizării acestui drum judeţean este de a asigura, tuturor celor care tranzitează zona, un acces rapid şi în condiţii de siguranţă la drumul naţional 1C, prin localitatea Iclod, şi, mai departe, pe direcţiile Cluj-Napoca şi Gherla – Dej”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Având drept scop reabilitarea căii de rulare în profunzimea drumului, începând de la fundaţie și terminând cu aşternerea a două straturi de asfalt – binder și strat de uzură, investiția prevede și realizarea de acostamente, marcaje şi semnalizare rutieră.

În cadrul aceluiași proiect de investiții, a fost asfaltat integral sectorul de drum Aluniş – Corneni, în lungime de 2,7 kilometri.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania