O funcționară de la Serviciul Evidența Persoanei din cadrul Primăriei Sibiu a fost testată pozitiv la infectarea cu COVID-19.

Potrivit Primăriei Sibiu, angajata nu a mai fost prezentă la birou din data de 8 aprilie, aflându-se în concediu medical. Ea a lucrat singură în birou, iar specificul activității sale nu a presupus contactul cu publicul.

“Subliniem că angajata a fost contaminată acasă și nu la birou, soțul fiind confirmat cu acest virus. În urma concluziilor anchetei DSP Sibiu, un număr de șapte angajați ai Serviciului Evidența Persoanei au intrat în izolare la domiciliu împreună cu familiile lor, intrând în contact cu angajata în cauză înainte ca aceasta să intre în concediu medical, în data de 7 aprilie (ultima zi de prezență la birou). Măsurile de izolare a acestor angajați vor expira în 22 aprilie”, a anunțat Primăria Sibiu.

Sediul Serviciului Evidența Persoanei de pe bulevardul Victoriei din Sibiu va fi dezinfectat miercuri, odată cu reluarea activității serviciului după sărbătorile de Paști.

Serviciul și-a redus personalul la minimul necesar pentru asigurarea continuității activității.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.