Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat marți că relaxarea măsurilor de izolare și carantină impuse pentru a împiedica răspândirea coronavirusului trebuie făcută gradual, altfel, relaxarea prea devreme amăsurilor ar putea duce la un nou val de infectări, relatează Reuters, citat de Hotnews.ro

Măsurile de izolare s-au dovedit a fi eficiente, iar oamenii trebuie să fie pregătiți pentru un nou mod de viață pentru a permite societății să funcționeze în timp ce coronavirusul este ținut în șah. Trebuie să ne adaptăm viețile și sistemele de sănătate odată cu epidemia, a spus Takeshi Kasai, directorul regional la OMS.

”Cel puțin până când un vaccin sau un tratament foarte eficient este găsit acest proces trebuie să devină noua normalitate” , a mai spus Kasai.

Mai multe state europene, printre care Germania, Danemarca, Norvegia, Cehia, au relaxat începând de pe 20 aprilie măsurile impuse de pandemia de Covid-19.

În Germania, în pofida măsurilor luate de redeschidere a economiei, cancelarul Angela Merkel a îndemnat cetățenii să rămână ”disciplinați și atenți”, avertizând că dacă atitudinea față de pandemie se relaxează prea repede, ar putea urma o nouă carantinare. Asta în contextul în care numărul cazurilor confirmate în Germania a crescut marți cu 1.785, ajungând la 147.065, marcând o creștere ușoară a numărului noilor infecții după două zile de declin.

Danemarca, țară care are relativ puține infecții și decese, a permis din 20 aprilie micilor afaceri, precum frizeriile, saloanele de frumusețe și școlile de șoferi, să se redeschidă, iar ministrul Sănătății a anunțat că va crește numărul maxim de persoane care pot participa la adunări publice la 500 de pe 10 mai, după ce țara impusese o limită de 10 persoane.

În SUA, în tot mai multe state se protestează față de măsurile de distanțare socială, manifestanțiile fiind încurajate de Donald Trump.

FOTO: Pixabay.com

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.