Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat marți că relaxarea măsurilor de izolare și carantină impuse pentru a împiedica răspândirea coronavirusului trebuie făcută gradual, altfel, relaxarea prea devreme amăsurilor ar putea duce la un nou val de infectări, relatează Reuters, citat de Hotnews.ro

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Măsurile de izolare s-au dovedit a fi eficiente, iar oamenii trebuie să fie pregătiți pentru un nou mod de viață pentru a permite societății să funcționeze în timp ce coronavirusul este ținut în șah. Trebuie să ne adaptăm viețile și sistemele de sănătate odată cu epidemia, a spus Takeshi Kasai, directorul regional la OMS.

”Cel puțin până când un vaccin sau un tratament foarte eficient este găsit acest proces trebuie să devină noua normalitate” , a mai spus Kasai.

Mai multe state europene, printre care Germania, Danemarca, Norvegia, Cehia, au relaxat începând de pe 20 aprilie măsurile impuse de pandemia de Covid-19.

În Germania, în pofida măsurilor luate de redeschidere a economiei, cancelarul Angela Merkel a îndemnat cetățenii să rămână ”disciplinați și atenți”, avertizând că dacă atitudinea față de pandemie se relaxează prea repede, ar putea urma o nouă carantinare. Asta în contextul în care numărul cazurilor confirmate în Germania a crescut marți cu 1.785, ajungând la 147.065, marcând o creștere ușoară a numărului noilor infecții după două zile de declin.

Danemarca, țară care are relativ puține infecții și decese, a permis din 20 aprilie micilor afaceri, precum frizeriile, saloanele de frumusețe și școlile de șoferi, să se redeschidă, iar ministrul Sănătății a anunțat că va crește numărul maxim de persoane care pot participa la adunări publice la 500 de pe 10 mai, după ce țara impusese o limită de 10 persoane.

În SUA, în tot mai multe state se protestează față de măsurile de distanțare socială, manifestanțiile fiind încurajate de Donald Trump.

FOTO: Pixabay.com

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania