La Spitalul Județean de Urgență din Deva sunt internați, în prezent, 184 de pacienți confirmați pozitiv la testarea pentru COVID-19, a anunțat marți Consiliul Județean Hunedoara.

O persoană a fost internată și patru sunt vindecate și au fost externate.

La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad, unde sunt internați 50 de pacienți, există un pacient confirmat (16.04.2020) ca infectat cu coronavirus și un alt pacient suspect de infecție, izolat.

La Sanatoriul din Geoagiu, unde sunt internați 52 de pacienți, există o persoană infectată cu COVID-19, un cadru medical. 11 cadre medicale pentru care primul rezultat este „negativ” sunt suspecte de infecția cu virusul SARS-CoV-2  și se află în izolare la domiciliu.

La Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Baia de Criș, sunt 27 de pacienți internați (23 paturi libere). Au fost confirmate 23 de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 (14 pacienți și 9 angajați).

În 18 aprilie, DSP Hunedoara a comunicat rezultatele testelor efectuate la Centrul de Îngrijire și Asistență Brănișca. În ceea ce privește pacienții internați, pentru 30 rezultatele sunt „negative” (pentru patru beneficiari se așteaptă rezultatele), iar pentru întreg personalul testat rezultatele sunt „negative”.

În cazul celor cinci beneficiari internați la SJU Deva confirmați inițial, pentru 3 au fost comunicate rezultate „negative”.

În 20 aprilie, DSP Hunedoara a testat toți beneficiarii din Centrele de Îngrijire și Asistență Păclișa (1, 2 și 3), inclusiv personalul izolat la locul de muncă. Măsura preventivă a fost luată după ce, în cursul nopții de 17 aprilie, un beneficiar de la CIA 1 Păclișa a decedat (din expertiza medico-legală rezultă că decesul a survenit în urma unui infarct miocardic).Tot ca măsură preventivă a fost dispusă izolarea etajului întâi al clădirii.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania