Proprietarii unei cabane din localitatea Budești, județul Maramureș, au chemat marți jandarmii montani de la Cavnic după ce au văzut în curte mai mulți șerpi.

Jandarmii, împreună cu doi voluntari din Baia Mare, au descoperit trei vipere din specia Vipera berus, pe care le-au luat din curtea cabanei și le-au eliberat în natură, în zona Munților Gutâi.

“Viperele din această specie sunt protejate. Acum reptilele ies din hibernare și este perioada de împerechere, astfel că pot fi găsite mai multe exemplare la un loc. Le recomandam cetățenilor să nu încerce să îndepărteze singuri reptilele, ci să ne solicite sprijinul în astfel de situații”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Maramureș.

(SURSA FOTO: Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.