După ce capacitatea de testare a laboratorului pentru COVID-19 al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud a fost validată, un al doilea laborator de acest gen, din Bistrița, a primit azi acreditarea din partea Ministerului Sănătății.

Într-un comunicat publicat pe rețeaua de socializare Facebook, prefectul județului, Stelian Dolha, a anunțat că a fost emis deja ordinul ministrului Sănătății, în urma căruia, începând de miercuri, 22 aprilie, laboratorul RT PCR al Spitalului Județean de Urgență (SJU) va putea face la rândul său testări validate pentru locuitorii județului Bistrița-Năsăud.

În conformitate cu prevederile OUG 40/2020, pe perioada stării de urgență, unitățile spitalicești se află în subordinea directă a Guvernului prin Ministerul Sănătății. În acest context m-am ocupat încă de la data depunerii documentației de către Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud pentru ca și acest aparat RT PCR să primească acreditarea. Pe această cale le mulțumesc pentru promptitudine și implicare ministrului Sănătății, Nelu Tătaru și secretarului de stat Andrei Baciu”, a mai spus Stelian Dolha, prefectul județului Bistrița-Năsăud.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.