După ce capacitatea de testare a laboratorului pentru COVID-19 al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bistrița-Năsăud a fost validată, un al doilea laborator de acest gen, din Bistrița, a primit azi acreditarea din partea Ministerului Sănătății.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Într-un comunicat publicat pe rețeaua de socializare Facebook, prefectul județului, Stelian Dolha, a anunțat că a fost emis deja ordinul ministrului Sănătății, în urma căruia, începând de miercuri, 22 aprilie, laboratorul RT PCR al Spitalului Județean de Urgență (SJU) va putea face la rândul său testări validate pentru locuitorii județului Bistrița-Năsăud.

În conformitate cu prevederile OUG 40/2020, pe perioada stării de urgență, unitățile spitalicești se află în subordinea directă a Guvernului prin Ministerul Sănătății. În acest context m-am ocupat încă de la data depunerii documentației de către Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud pentru ca și acest aparat RT PCR să primească acreditarea. Pe această cale le mulțumesc pentru promptitudine și implicare ministrului Sănătății, Nelu Tătaru și secretarului de stat Andrei Baciu”, a mai spus Stelian Dolha, prefectul județului Bistrița-Năsăud.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania