Un englez a cucerit Everestul din propria casă. Dacă alții se uită la filme sau fac maratoane în curte, John Griffin a decis să cucerească Everestul cât timp e închis în casă din cauza pandemiei de coronavirus.

John Griffin are 53 de ani și locuiește într-o casă cu trei etaje din Shorehan-on-Sea, în sudul Angliei. Bărbatul spune că totul a pornit de la o glumă, după ce a coborât cele trei etaje ale casei ca să-i aducă soției un ceai. „Locuiesc într-o casă în stil georgian, destul de înaltă. Am coborât să iau o ceașcă de ceai pentru soția mea. Când m-am întors i-am spus că, atunci când aceste restricții se vor ridica, o să mă simt de parcă am urcat pe Everest” a declarat Griffin pentru CNN.

Bărbatul a urcat în fiecare zi, timp de șase ore și jumătate, scările dintre cele trei etaje ale casei sale. După patru zile și 1.363 de urcări, John Griffin urcase 8.850 de metri, adică înălțimea Everestulului (8.848 m).

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.