Un nou caz de îmbolnăvire COVID-19 în județul Bistrița-Năsăud a fost confirmat în orașul Sângeorz-Băi. Un polițist de la secția de poliție din localitate a fost depistat pozitiv, după ce pe data de 17 aprilie i se făcuse rău chiar în timpul unei acțiuni de patrulare, după cum relatează Bistrița Express.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit publicației locale online, medicii Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud ar fi stabilit, în urma unei anchete epidemiologice, drept contacți direcți patru polițiști ai secției și un polițist local cu care acesta ar fi făcut echipaj de patrulă. Se pare că doar cei cinci vor intra în izolare, iar secția va fi dezinfectată. Nu se știe însă dacă aceștie vor fi și testați pentru COVID-19.

După ce i s-a făcut rău, vineri, în timpul patrulării pe care o efectua în localitate, polițistul a contactat medicul de familie, după care a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Bistrița. În seara zilei de luni, 20 aprilie, a venit și confirmarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Primarul din Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, confirmă că un polițist local, care s-a aflat în patrulare cu polițistul bolnav, a fost trimis în izolare la domiciliu. Primarul spune că polițistul local nu ar fi avut contact recent cu colegi din Poliția locală.

Starea polițistului de la Secția de poliție Sângeorz-Băi este stabilă, simptomele fiind acum ale unei forme ușoare de boală.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania