Echipe de medici din toată lumea au plecat spre Italia să ajute când sistemul de sănătate italian claca pentru medicii se prăbușeau în spitale din cauza extenuării și a bolii. Zeci de aeronave cu echipamente medicale au aterizat pe aeroporturile italiene pentru a ajuta spitalele care nu mai aveau măști, combinezoane și ventilatoare. O echipă de 11 medici și trei asistenți medicali români sunt, și acum, în spitalele din Italia.

 „Ați venit de departe. De pe pământurile voastre și din țările voastre. Din casele voastre. Ați venit pentru noi. Ați coborât din avioane surâzând, ați arătat mâna cu semnul victoriei, ridicând mândri steagul țării voastre. Ați venit pentru Milano, și Bergamo, și Brescia, și Monza. Pentru Valtelina si Pavia. Pentru Lodi, Mantova, Cremona. Pentru Varese și pentru Como, pentru Lecco. Pentru marile orașe și pentru micile sate. Ați venit, iar noi nici nu a trebuit să vă chemăm. Ați venit pentru noi. Ne-ați ajutat să câștigăm timp, să luptăm cu curba. În secțiile noastre, în spitalele noastre. Cu măștile voastre pe chipurile noastre. Cu aparatele voastre, care ne-au ajutat să respirăm. Vom învinge. Vom învinge sigur. Și atunci când veți avea nevoie, nu trebuie să ne chemați. Multumim, fratilor!” este textul emoționant din clipul de mulțumire al cadrelor medicale italiene pentru frații lor din toată lumea.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.