Un număr de 48 de muncitori egipteni, angajați pe un șantier din Sibiu, au fost abandonați de firma care îi angajase. În ultimele două săptămâni, egiptenii au primit hrană de la primărie și de la Crucea Roșie. Oamenii au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă.

„În urma unei adrese de la Ambasada Egiptului în Bucureşti, cred că sunt vreo 2-3 săptămâni de atunci, în care ne spuneau despre acest caz, (…) am luat legătura cu cei de la Imigrări de la Poliţia Sibiu, (…) şi în acest moment ştiu că Primăria Sibiu şi Crucea Roşie le duc mâncare şi de la Cantina Socială a Primăriei”, a spus prefectul Mircea Creţu pentru Agerpres, citat de mesageruldesibiu.ro.

Potrivit prefectului județului Sibiu, cei 48 de muncitori fuseseră angajați de o firmă de construcții din București, care a încheiat contract cu o firmă din Sibiu. Criza generată de pandemia de coronavirus a închis,însă, șantierul din Sibiu unde trebuiau să lucreze muncitorii egipteni, iar firma din București a închis contractele, fără a-i putea repatra în țara de origine. „Erau angajaţii unei firme din Bucureşti, care avea şi o filială la Ploieşti. Firma din Bucureşti a încheiat un contract cu o firmă de construcţii din Sibiu. Acel contract s-a reziliat când a început coronavirusul şi oamenii au rămas aici. Acea firmă i-a cam abandonat pe aceşti oameni”, a mai spus prefectul Mircea Creţu.

Angajaţii egipteni au făcut o plângere în 9 martie la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Sibiu, care a redirecţionat sesizarea către ITM Bucureşti, întrucât angajatorul este o firmă cu sediul în Capitală. Demersuri în vederea repatrierii muncitorilor au fost iniţiate de către Ambasada Egiptului la Bucureşti, însă situaţia rămâne incertă în condiţiile în care zborurile sunt întrerupte sau reduse din cauza pandemiei.

FOTO: pixabay.com

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania