Consiliul Județean Cluj a anunțat miercuri că au început lucrările de reabilitare și modernizare Drumul Apusenilor, proiect din fonduri europene ce va conecta localităţile din judeţele Cluj şi Bihor la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T.

În această etapă a investiției se realizează casete de lărgire a căii de rulare, rigole carosabile, frezări și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurării unui front de lucru consistent.

„Modernizarea Drumului Apusenilor va crea noi oportunități de dezvoltare economico-socială și turistică a întregii zone. Acesta traversează unul dintre cele mai atractive și spectaculoase areale montane ale județului, asigurând o legătură extrem de importantă între drumul național 1 și județul Bihor”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Proiectul urmărește reabilitarea și modernizarea sectoarelor cuprinse în Drumul Apusenilor, respectiv DJ 764B (DN1 – Valea Drăganului – Lunca Vișagului – Baraj de acumulare Drăgan – DJ 108K) de la km. 0+000 la km. 22+164,5 și DJ 108K (limită cu județul Bihor – Baraj de acumulare Drăgan) de la km. 26+455 la km. la 29+495.

Potrivit administrației județene, investiția presupune intervenţia pe toată lungimea celor două sectoare printr-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, care încep de la fundație și se vor finaliza prin turnarea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, marcaje și semnalizare rutieră, etc. Lucrările sunt executate de Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj SA, valoarea acestora fiind de aproape 160 de milioane de lei. Termenul maxim de execuție este de 24 de luni.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania