Monica Anisie: Luăm în calcul reluarea cursurilor cu clase înjumătăţite şi cel mult 15 elevi într-o clasă

Data:

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat astăzi la Digi 24 că ia în calcul reluarea cursurilor cu clase înjumătăţite şi cu maximum 15 elevi într-o clasă, aceasta fiind una dintre măsurile pe care oficialii guvernamentali le au în vedere pentru perioada următoare. Ministrul a spus că data redeschiderii şcolilor va fi stabilită de Comitetul pentru situaţii de urgenţă, menţionând că redeschiderea cursurilor trebuie să fie “prudentă, controlată şi treptată”, în condiţii de maximă siguranţă pentru elevi şi profesori.

Întrebată dacă există varianta ca reluarea şcolii să se facă în primul rând pentru elevii din anii terminali pentru a avea posibilitatea de a se pregăti pentru examene, Monica Anisie a spus că, în cadrul Ministerului Educaţiei, specialiştii au luat în calcul mai multe variante, inclusiv această variantă.

“În orice stat, orice ministru a spus că trebuie să luăm în calcul ca prezenţa elevilor la cursuri să nu cumva să înrăutăţească situaţia îmbolnăvirilor cu COVID. (…) Trebuie să existe mai multe planuri pentru că lucrurile se schimbă de la o zi la alta şi nu putem avea certitudini la ce se întâmplă în scurt timp”, a menţionat aceasta.

În opinia ministrului, copiii trebuie să ştie că este necesar să respecte anumite reguli de igienă pentru a se proteja pe ei şi pe ceilalţi.

“Voi avea o discuţie şi cu ministrul Sănătăţii. I-am solicitat o întâlnire de lucru pentru a stabili un plan de măsuri pentru redeschiderea şcolilor în condiţii de siguranţă şi de igienă. Avem nevoie şi de sprijinul Direcţiilor de Sănătate Publică pentru a se realiza în fiecare unitate de învăţământ acea dezinfecţie pentru că nu putem expune copiii la îmbolnăvire. Trebuie să gândim soluţii pentru toţi copiii, nu doar pentru unii, să-şi încheie situaţia şcolară anul acesta şi să gândim măsuri pentru viitor şi să asigurăm continuitatea anului şcolar”, a adăugat Anisie.

Întrebată dacă există varianta ca reluarea şcolii să se facă în primul rând pentru elevii din anii terminali pentru a avea posibilitatea de a se pregăti pentru examene, Monica Anisie a răspuns: “În cadrul Ministerului Educaţiei, specialiştii au luat în calcul mai multe variante, inclusiv această variantă”.

“Din momentul în care am suspendat cursurile ne-am gândit cu precădere la aceşti elevi care oricum au emoţiile examenelor”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Ea a menţionat că există varianta de a prelungi anul şcolar cu o săptămână. “Despre toate acestea vorbim ipotetic, ne gândim la soluţii numai în momentul în care există certitudinea că nu expunem copiii la îmbolnăviri. Ar trebui părinţii să înţeleagă că pe primul plan trebuie să punem sănătatea copiilor noştri”, a adăugat Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei a reiterat că elevii vor da examenele de evaluare naţională şi de bacalaureat luând în considerare materia fără semestrul II al acestui an şcolar. 

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Ciucă anunță că guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev pariticipant la olimpiade naţionale

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat vineri că Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev pariticipant la olimpiade naţionale şi va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câştigă olimpiadele la acest nivel.

Zilele Porților Deschise la Universitatea Politehnica Timișoara

În zilele de 12 - 13 mai 2022, Universitatea Politehnica Timișoara organizează Zilele Porților Deschise. Elevii și cadrele didactice din sistemul preuniversitar sunt invitați să descopere, cu această ocazie, laboratoarelor facultăților, experimentele care se pot face aici, și să viziteze întregul campus al UPT. De asemenea, grupurile vor avea posibilitatea de a participa și la evenimentul Zilele Carierei UPT - ediția 2022, organizat în perioada 11-12 mai 2022, la Cantina Universitară UPT.

E³UDRES² se extinde – universități ancorate la nivel regional, conectate la nivel internațional

³UDRES² – Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions (Universitatea antreprenorială europeană promotor pentru regiunile inteligente și sustenabile), proiectul european din care face parte și Universitatea Politehnica Timișoara, ce reunește instituții de învățământ superior din șase țări, a realizat, în primii doi ani de la înființare, performanțe impresionante, iar ca urmare numeroase alte universități au solicitat să se alăture alianței.

Baia Mare a găzduit Olimpiada Națională Interdisciplinară de Limba și literatura română și Religie

Sâmbătă, 7 mai 2022, de la ora 16:00, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a participat la festivitatea de premiere din cadrul Olimpiadei Naționale Interdisciplinare de Limba și literatura română și Religie intitulată „Cultură și Spiritualitate Românească”.