Coridorul verde Ioşia din Oradea prinde contur. Delimitată de strada Barcăului, pe lungime, de strada Oneștilor şi centură – pe lățime, porțiunea de teren în suprafață de aproape patru hectare va deveni o zonă verde, un coridor în mijlocul cartierului Ioşia.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Fosta zonă industrială abandonată și insalubră va fi în luna iunie complet transformată cu banii europeni câştigaţi de primărie pentru regenerarea urbană.

Majoritatea celor 385 de arbori au fost deja plantaţi. Se amenajează aleile, terenurile de sport, locurile de joacă, toaleta publică și celelalte dotări.

De luna viitoare vor începe și lucrările la pista de alergare din tartan, lungă de peste doi kilometri, ce va înconjura zona verde.

Strada Barcăului, ce delimitează parcul, va fi cu sensuri unice. Pe banda de circulație astfel câștigată se vor amenaja locuri de parcare pentru riverani şi pentru cei care vin în zonă de la distanță mai mare.

“Cei care nu au mai fost de anul trecut în Ioşia nu vor mai recunoaște zona. Va fi un loc de recreere pentru toți locuitorii din acest cartier”, spune primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania