Coridorul verde Ioşia din Oradea prinde contur. Delimitată de strada Barcăului, pe lungime, de strada Oneștilor şi centură – pe lățime, porțiunea de teren în suprafață de aproape patru hectare va deveni o zonă verde, un coridor în mijlocul cartierului Ioşia.

Fosta zonă industrială abandonată și insalubră va fi în luna iunie complet transformată cu banii europeni câştigaţi de primărie pentru regenerarea urbană.

Majoritatea celor 385 de arbori au fost deja plantaţi. Se amenajează aleile, terenurile de sport, locurile de joacă, toaleta publică și celelalte dotări.

De luna viitoare vor începe și lucrările la pista de alergare din tartan, lungă de peste doi kilometri, ce va înconjura zona verde.

Strada Barcăului, ce delimitează parcul, va fi cu sensuri unice. Pe banda de circulație astfel câștigată se vor amenaja locuri de parcare pentru riverani şi pentru cei care vin în zonă de la distanță mai mare.

“Cei care nu au mai fost de anul trecut în Ioşia nu vor mai recunoaște zona. Va fi un loc de recreere pentru toți locuitorii din acest cartier”, spune primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.