Noul aparat Real Time – PCR aflat în dotarea Spitalului Municipal din Hunedoara va fi folosit pentru testarea infectării cu COVID-19 a personalului unității, care numără în jur de 1.000 de persoane.

55 de angajați ai spitalului au fost deja testați, este vorba despre cadre medicale de la secțiile ATI și Boli Infecțioase.

Aparat Real Time – PCR face 50-60 de teste pe zi, dar capacitatea de testare va crește la peste 700 de teste zilnic, după ce spitalul hunedorean va primi și ultima piesă a aparatului, un extractor care prelucrează automat probele.

Aparatul de testare a costat 450.000 de lei și a fost achiziționat din bugetul local al municipiului Hunedoara.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.