Angajații serviciului public care administrează situl Sarmizegetusa Regia au început curățenia de primăvară și lucrările de întreținere pentru a primi cum se cuvine turiștii care vor vizita monumentul UNESCO după ridicarea restricțiilor.

Miercuri, în zona aflată la intrarea în sit au fost strânse frunzele uscate și au fost verificate băncile de lemn destinate vizitatorilor pentru a vedea dacă au nevoie de anumite reparații după sezonul de iarnă.

Și în incinta sacră a cetății dacice au fost executate lucrări de întreținere periodică de către angajații care își efectuează turele conform programului de lucru obișnuit.

Situl UNESCO aflat în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, prin Serviciul Public Administrare Monumente Istorice, este închis publicului încă din luna martie, imediat după apariția primelor cazuri de coronavirus în județul Hunedoara.

În toată această perioadă, angajații au asigurat monitorizarea și întreținerea sitului pentru ca acesta să se prezinte în condiții foarte bune la momentul redeschiderii.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.