Primarul Mediașului, Gheorghe Roman, a anunțat miercuri că va propune spre aprobare în următoare ședință de consiliu local un proiect ce prevede diminuarea cu 10% a sporului de condiții periculoase sau vătămătoare de muncă pentru toți angajații Primăriei Mediaș, inclusiv al primarului, viceprimarului și consilierilor locali.

În plus, susține primarul, a decis împreună cu viceprimarul Christine Thellmann să renunțe la 10% din salariile lor și va cere și aleșilor locali ai municipiului să accepte reducerea indemnizației lor cu același procent.

“Având în vedere că salariul meu și cel al domnișoarei viceprimar sunt stabilite la nivel central și nu prin hotărâre de consiliul local, în semn de solidaritate am decis ca și salariile noastre să fie reduse tot cu 10%. Le-am propus consilierilor locali să accepte și ei reducerea indemnizației lor cu același procent. Din economia făcută vor fi transferați bani de la bugetul local  către Unitatea de Asistență Medico-Socială, Căminul de bătrâni și Spitalul Municipal Mediaș”, a declarat primarul Gheorghe Roman.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania