Ministerul Sănătății a anunțat miercuri că un medic din Constanța infectat cu COVID-19 a încetat din viață marți, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Este primul medic din România care și-a pierdut viața din cauza infectării cu coronavirus.

Medicul avea 62 de ani și era specialist în Medicină Internă. A lucrat până în 6 aprilie anul acesta la Spitalul Județean de Urgență Constanța, când a demisionat.

În 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID-19, iar în 8 aprilie a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

În 11 aprilie, după ce stare de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, unde a decedat în data de 21 aprilie.

(FOTO CREDIT: Pixabay.com)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.