Lucrările de extindere a liniei de tramvai pe Calea Aradului sunt avansate și se lucrează într-un ritm susținut, au anunțat miercuri reprezentanții Primăriei Oradea.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Lucrările fac parte din proiectul „Realizare legătură pe cele trei direcții a liniilor tramvai în intersecția între străzile Primăriei – Decebal – Calea Aradului și extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului – str. Făgărașului – str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir”, investiție finanțată din fonduri europene.

Până la sfârșitul acestei săptămâni se va betona zona intersecției străzilor Vlădeasa – Calea Aradului – H. Ibsen, iar la la finalul săptămânii viitoare va fi turnat și asfaltul pe tronsonul respectiv, pentru redarea sensului giratoriu din zonă circulației rutiere.

Reprezentanții municipalității susțin că, după turnarea betonului între șinele de pe Calea Aradului, urmează realizarea unei stații de tramvai pe sensul dinspre magazinul Auchan către oraș, lucrare care urmează a fi executată în funcție de evoluția lucrărilor de canalizare pe care Compania de Apă le desfășoară în zonă.

„În paralel cu aceste investiții se lucrează și în zona străzii T. Blajovici, unde lângă clădirea morii se excavează pământ şi se aduce piatră pentru realizarea fundaţiei liniei. De asemenea, pentru a asigura continuitatea lucrărilor aferente proiectului de extindere a liniei de tramvai, Direcția Patrimoniu Imobiliar a efectuat anumite lucrări în zona de derulare a liniilor, respectiv a fost demolată împrejmuirea de la fosta moară şi a fost mutat gardul de la Universitate şi de la unitatea de jandarmi. Simultan se execută și lucrări pentru realizarea racordului de canalizare și a branșamentului de apă rece pe strada Făgărașului nr. 13, relocarea postului trafo de pe această stradă, în vecinătatea Universității din Oradea, realimentarea cu energie electrică a imobilului situat pe str. Traian Blajovici și execuţia prizei de pământ aferentă împrejmuirilor afectate de extinderea liniei de tramvai pe traseul Calea Aradului – str. Făgărașului – str. Atelierelor”, potrivit Primăriei Oradea.

Lucrările acestei investiții au început în toamna anului 2018, ele fiind executate de asocierea de firme Mari-Vila COM SRL, Abed Nego și SC Aquacons SRL.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania