Cu gândul la perioada ce va urma stării de urgență, salvatorii montani de la Serviciului Salvamont – Salvaspeo Cluj pregătesc, de peste de o lună, traseele turistice din județ.

Au fost reparcurse toate traseele din județ, s-a realizat o inventariere a necesarului pentru refacerea marcajelor, au fost curățate traseele și s-au montat noi stâlpi indicatori, realizați la Baza Salvamont din Cheile Turzii. Salvamontiștii au remarcat deja principalele trasee turistice din zonele Cheilor Turzii și Făget.

Salvatorii montani vor continua munca la traseele turistice astfel ca, odată cu ridicarea restricțiilor de circulație impuse de starea de urgență, clujenii și cei ce vizitează județul să beneficieze de trasee turistice accesibile, curățate și foarte bine semnalizate. În județul Cluj sunt aproape de 100 de trasee turistice, însumând 800 de kilometri, care sunt situate în zonele Cheile Turzii și Munții Trascăului, Făget, Vlădeasa, Muntele Mare și Munții Gilăului.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.