Pentru a crește suprafața de spații verzi din Oradea, administrația locală a amenajat un nou parc de cartier în zona străzii Morii.

Pentru a realiza un punct de atracție și de petrecere a timpului liber pentru locuitorii din zonă, a fost modernizat un spațiu verde degradat, în spatele centrului comercial Selgros. Anul trecut, terenul era încă neîntreținut și plin de gunoaie. Lucrările au început în luna noiembrie, iar în prezent sunt aproape finalizate, pe o suprafață de peste 1800 de metri pătrați fiind realizate un loc de joacă pentru copii, alei, un teren de baschet și zone verzi.

Potrivit Primăriei Oradea, amenajarea parcului a presupus crearea mai multor zone distincte, care să satisfacă toate categoriile de vârstă. Lucrările executate și finalizate sunt: terasamente, amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii, amenajarea unui teren de baschet, realizarea a două alei transversale care să lege diferite zone ale parcului, platforme asfaltate delimitate de borduri din beton, amenajare spații verzi, realizarea unui sistem de iluminat public, realizarea unui sistem de irigații automatizat, realizarea unui gard metalic la terenul de baschet, împrejmuirea parcului cu gard metalic.

Valoarea lucrărilor la parcul din zona străzii Morii este de 589.000 de lei.

Municipalitatea anunță că, în cursul lunii mai, urmează să fie realizate montarea băncilor clasice cu spătar, montarea meselor din beton precum și montarea rastelelor pentru biciclete, urmând ca după finalizarea acestor proceduri parcul să fie dat în folosinţa cetățenilor. Accesul principal în parc se va face dinspre zona de blocuri, iar accesul secundar din direcția vestică dinspre prelungirea străzii Morii.

Primăria Oradea a amenajat anul trecut în apropierea viitorului parc 23 de locuri de parcare.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.