fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEUn nou parc din Oradea, aproape de finalizare

Un nou parc din Oradea, aproape de finalizare

Publicat în

spot_img
spot_img

Pentru a crește suprafața de spații verzi din Oradea, administrația locală a amenajat un nou parc de cartier în zona străzii Morii.

Pentru a realiza un punct de atracție și de petrecere a timpului liber pentru locuitorii din zonă, a fost modernizat un spațiu verde degradat, în spatele centrului comercial Selgros. Anul trecut, terenul era încă neîntreținut și plin de gunoaie. Lucrările au început în luna noiembrie, iar în prezent sunt aproape finalizate, pe o suprafață de peste 1800 de metri pătrați fiind realizate un loc de joacă pentru copii, alei, un teren de baschet și zone verzi.

Potrivit Primăriei Oradea, amenajarea parcului a presupus crearea mai multor zone distincte, care să satisfacă toate categoriile de vârstă. Lucrările executate și finalizate sunt: terasamente, amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii, amenajarea unui teren de baschet, realizarea a două alei transversale care să lege diferite zone ale parcului, platforme asfaltate delimitate de borduri din beton, amenajare spații verzi, realizarea unui sistem de iluminat public, realizarea unui sistem de irigații automatizat, realizarea unui gard metalic la terenul de baschet, împrejmuirea parcului cu gard metalic.

Valoarea lucrărilor la parcul din zona străzii Morii este de 589.000 de lei.

Municipalitatea anunță că, în cursul lunii mai, urmează să fie realizate montarea băncilor clasice cu spătar, montarea meselor din beton precum și montarea rastelelor pentru biciclete, urmând ca după finalizarea acestor proceduri parcul să fie dat în folosinţa cetățenilor. Accesul principal în parc se va face dinspre zona de blocuri, iar accesul secundar din direcția vestică dinspre prelungirea străzii Morii.

Primăria Oradea a amenajat anul trecut în apropierea viitorului parc 23 de locuri de parcare.

Redactia

Articole recente

Incendiul de pădure din zona Lăpuşna s-a extins pe 40 de hectare din cauza vântului

Intervenţia pompierilor şi a personalului în sprijin se concentrează, în principal, pe crearea unei linii de protecţie pentru limitarea propagării incendiului

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Mai multe articole de același fel

În municipiul Arad au fost amenajate primele „pajiști urbane”

Amenajarea de „pajiști urbane”  se înscrie în demersul municipalității de a de a transforma Aradul într-un oraș verde și sunt parte a proiectului, finalizat  anul trecut, ce a constat în instalarea unui strat vegetal de Sedum între liniile de tramvai, suprafața respectivă devenind o zonă verde sustenabilă (biodiversă), cu cost de mentenanță minimă.