17.6 C
Cluj-Napoca

A sosit al doilea aparat de testare PCR pentru COVID-19, la Oradea. Ce aparatură s-a mai cumpărat pentru spitalele din Bihor și câți bolnavi sunt în județ

Publicat:

Dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi coordonatorul tuturor spitalelor din județ, a prezentat joi, într-o conferință online, situaţia pandemiei de coronavirus în judeţul Bihor.

Gheorghe Carp a anunțat că joi a sosit al doilea aparat de testare Real Time PCR pentru COVID-19, iar vineri va avea loc instructajul personalului.

“În județul Bihor avem 370 de pacienți pozitivi, dar asta nu trebuie interpretat alarmist, pentru că sunt testați și cei din centrele de carantină, tocmai din dorinţa de a proteja populația județului de orice contaminare. La Spitalul Municipal avem 141 de pacienți internați la o capacitate a spitalului de 450 de paturi. La Terapie Intensivă, din 35 de paturi sunt ocupate aproximativ 15, dar avem posibilitatea să suplimentăm oricând paturile de terapie intensivă. O veste de ultimă oră este că astăzi s-au achiziționat încă 4 ventilatoare. Chiar azi a sosit al doilea PCR. Mâine se va trece la instructajul personalului și probabil de mâine seară capacitatea de testare a orașului va crește la peste 450/zi. Din data de 23 martie, de când avem primul aparat de testare, s-a făcut un număr de 4000 de teste. În ceea ce privește mortalitatea în județul Bihor, aceasta este de sub 2% din totalul celor infectați și internați, asta și datorită profesionalismului celor care se ocupă de aceste cazuri. De menționat că la Spitalul Județean toți pacienții care se internează sunt testați cu PCR-ul tot pentru a evita răspândirea coronavirusului și pentru a ne proteja medicii și pacienții”, a precizat Gheorghe Carp.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img