Purtarea măștilor a devenit obligatorie în Timișoara și va fi o măsură obligatorie pentru toți românii după 15 mai, după cum a anunțat marți președintele Klaus Iohannis. Din acest motiv, președintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, Călin Dobra, cere Guvernului plafonarea prețului măștilor la valoarea din decembrie anul trecut.

“Măștile de protecție au devenit marfă de lux. Au prețuri pe care nimeni nu credea că le vom vedea vreodată. Din păcate, boala a creat premisele perfecte pentru speculă și a activat setea de profit a unor producători sau comercianți. Panica și haosul legislativ au permis apariția unor adaosuri fantasmagorice”, susține Călin Dobra.

Șeful CJ Timiș cere Executivului să intervină pe piață în perioada stării de urgență și să fixeze pentru vânzarea de măști prețul dinaintea începerii pandemiei de coronavirus.

“Acum, măștile devin obligatorii și în Timișoara și mă aștept ca prețul lor să crească din nou. Obligativitatea purtării echipamentelor de protecție va rămâne în vigoare și după 15 mai, iar în aceste condiții este absolut necesar să asigurăm oamenilor acces neîngrădit la un produs pe care statul ne obligă să îl cumpărăm. Cetățenii trebuie să cumpere măști la prețul lor real și nu la cel stabilit de bișnițarii apăruți în pandemie”, consideră Călin Dobra.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.