Cei șase lideri mondiali ai produselor din plasmă – Takeda, CLS Behring, Biotest, BPL, LFB și Octapharma – anunță un acord fără precedent în lupta împotriva COVID-19: colaborarea pentru a  dezvolta un posibil tratament împotriva coronavirusului, derivat din plasmă umană, informează HotNews.ro.

Companiile vor începe în cel mai scurt timp să testeze dezvoltarea unui medicament bazat pe imunoglobulină hiperimună policlonală împotriva coronavirusului, fără branding, care ar putea avea potențialul de a trata persoanele cu complicații severe în urma contactării virusului COVID-19.

Potrivit sursei citate, dezvoltarea acestui tip de medicament necesită donații de cantități mari de plasmă de la persoanele care s-au recuperat complet după contactarea COVID-19 și al căror sânge conține anticorpii ce pot lupta împotriva virusului. Odată colectată, plasma va fi transportată către centrele de procesare unde va începe procesul de inactivare a virusului în 3 etape și purificare înaintea introducerii sale în produsul finit.

“Este mai important ca niciodată să conștientizăm importanța disponibilității plasmei și a centrelor de colectare naționale pentru a putea continua să producem tratamente vitale pentru pacienții din România. Nu există niciun substitut pentru plasmă, însă am încredere că experiența noastră ne va ajuta să furnizăm soluții inovatoare la nivel local. Takeda are o experiență de peste 50 de ani în cercetare și inovație pentru tratamentele derivate din plasmă”, afirmă Dominika Kovacs, country manager al Takeda România.

“Liderii trebuie să conducă în timpul acestei perioade marcate de incertitudine. Nu există niciun dubiu asupra faptului că resimțim cu toții impactul virusului COVID-19”, arată Bill Mezzanotte, Vice-Președinte și Șeful departamentului de cercetare al CLS Behring.

Citește și

Pacienți români infectați cu COVID-19 vor fi tratați cu plasmă recoltată de la pacienții vindecați. Cine primește tratamentul și câte aparate de tratament sunt în țară

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.