Jennifer Lopez, chemată în instanță de un fotograf

Foto: Jennifer Lopez / Instagram

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Actriţa şi cântăreaţa Jennifer Lopez și compania ei Nuyorican Productions au fost acționate în instanță de un fotograf. Acesta spune că J Lo a folosit o fotografie pentru care nu a plătit drepturi de autor, informează Billboard, citat de Hotnews.ro

În documentele obţinute de Billboard, avocatul Richard Liebowitz – în numele fotografului newyorkez Steve Sands – susţine că artista a folosit şi publicat pe Instagram, pentru a-şi promova brandul, una dintre imaginile lui Sands fără a avea permisiunea lui.

Fotograful cere despăgubiri de 150.000 de dolari.

„Acesta este un exemplu de celebrităţi care folosesc fără permisiune poze ale fotografilor pentru a se promova în social media. Numărul de aprecieri primite de fotografie împreună cu urmăritorii din social media reprezintă o unealtă de comercializare a postărilor lor”, a spus Liebowitz.

Fotografia în cauza a fost partajată în iunie 2017 pe contul cântăreţei urmărit de aproximativ 120 de milioane de utilizatori Instagram şi a primit peste 600.000 de aprecieri. Imaginea a fost înlăturată de pe pagină.

Avocatul lui Sands a mai spus că Lopez „nu are şi nu a avut niciodată permisiunea de a reproduce, prezenta, distribui sau folosi fotografia”. Procesul a fost deschis pe 20 aprilie, la New York.