Autoritățile locale din Blaj au decis ca, începând de săptămâna viitoare, cetățenii orașului să poarte obligatoriu măști de protecție (inclusiv eșarfe, fulare etc.) în spațiile publice închise și în transportul în comun.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Blaj a stabilit miercuri că pe teritoriul administrativ al municipiului, începând de luni, 27 aprilie 2020, până la sfârşitul instituirii stării de urgenţă, se instituie obligativitatea persoanelor de a îşi acoperi faţa (nas, gură) cu mască sanitară de protecţie sau mască improvizată sau alte materiale de protecţie (eşarfe, baticuri) de unică folosinţă sau reutilizabile, in mijloacele de transport public şi în spaţiile închise ale structurilor publice şi private în care se desfăşoară activităţi sociale, comerciale, de prestări servicii sau relaţii cu publicul.

Nerespectarea dispoziţiilor se sancţionează cu avertisment sau cu amendă contravenţională în cuantum de la 100 lei la 500 lei. Constatarea contravenţiilor va fi făcută de Poliţia Municipiului Blaj şi Poliţia Locală Blaj, iar contravenienţii pot achita în termen de 15 zile jumătate din minimul sancţiunii contravenţionale.

Agenţii economici de pe raza municipiului Blaj cu activităţi industriale de producţie îşi vor adopta propriile măsuri de prevenire a reducerii riscului epidemiologie de transmitere a virusului SARS-Cov-2 pentru spaţiile proprii de birouri şi/sau hale industriale unde îşi desfăşoară activitatea, se arată în hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Blaj.

Hotărârea CLSU Blaj a fost adoptată ținând cont de măsurile similare luate și de alte administrații locale din România (judeţe sau oraşe/municipii) pentru prevenirea infectării cu COVID și de faptul că Spitalul Municipal Blaj a fost desemnat spital suport pentru pacienţii cu coronavirus.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania