Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Deva, că Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va rămâne sub management militar “cât va fi nevoie”.

“Sunt stocuri de medicamente, sunt stocuri de echipamente şi materiale sanitare. Există, în acest moment, şi voinţă. Sunt internaţi 207 pacienţi, sunt şi 23 de cadre medicale – patru s-au externat astăzi. Faţă de ceea ce am văzut acum două săptămâni, este cu totul schimbat. Am vorbit şi cu corpul medical şi sper ca această mentalitate să rămână, sper ca aceste circuite să rămână. Chiar dacă a fost o rigurozitate militară care a trebuit să fie impusă la început, în acest moment am văzut o atitudine schimbată”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat joi la Deva pentru a analiza situaţia Spitalului Judeţean, la 12 zile de la numirea conducerii militare.

Comandantul militar al spitalului, lt.col.dr. Constantin Vlase, i-a prezentat ministrului situaţia actuală din punct de vedere medico-sanitar cât şi administrativ.

În perioada care a trecut de la preluarea managementului militar, la spitalul din Deva au fost efectuate modificări importante şi utile, referitoare la internarea şi tratamentul pacienţilor, relocarea acestora în alte saloane, stabilirea circuitelor medicale, organizarea turelor de lucru şi a detaşărilor pentru personalul medical şi, nu în ultimul rând, aprovizionarea unităţii sanitare cu medicamente, aparatură şi tehnică de specialitate. În privinţa situaţiei imbolnăvirilor la nivel naţional, Nelu Tătaru a declarat: „Suntem spre vârful pantei, depinde de noi dacă o vom atinge mai devreme sau mai târziu, şi dacă rămânem la 10 – 12.000 de cazuri sau ne vom duce spre 15.000 de imbolnăviri”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania