Mai mulți polițiști au fost atacați de un grup de localnici din Brădeni, județul Sibiu, care participau la negocierea vânzării unui cal pe drumul public. Polițiștii au încercat să aplice măsurile de distanțare socială prevăzute de ordonanțele militare și de aici a început scandalul.

“La solicitările de păstrare a distanţei sociale adresate de către forţele de ordine care asigurau punerea în aplicare a măsurilor de distanţare socială, mai multe persoane au aruncat cu diverse corpuri contondente (pietre, bolovani, lopată etc.) înspre organele de ordine publică şi autovehiculele aflate în dotarea acestora”, au anunțat procurorii sibieni în cadrul unui comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita, bătaia între cele două părți a crescut în intensitate, un polițist fiind îmbrâncit și prins de gât. Colegii polițistului l-au imobilizat pe agresor, dar scandalul a continuat: pe lângă amenințări cu moartea și injurii către polițiști și mașinile acestora au început a fi aruncate pietre, bolovani, o lopată și chiar și o furcă.

Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie cerută arestarea lor preventivă în dosarul în care sunt cercetați pentru ultraj și distrugere, informează Turnul Sfatului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania