Primăria Sfântu Gheorghe a comandat 5.575 de teste de sânge pentru depistarea coronavirusului, dintre care 1.575 au fost deja livrate.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Municipalitatea a distribuit teste COVID-19 către toate cabinetele medicale de familie, urmând ca în aceste zile să fie testați și taximetriştii şi personalul din cadrul asociațiilor de proprietari.

Primăria a achiziționat din bugetul local teste COVID-19 prin metoda de recoltare sânge capilară, în vederea testării în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Covasna și medicii de familie a unui număr cât mai mare de cetățeni. Primăria Sfântu Gheorghe poate testa doar persoanele ale căror activități sunt reglementate de municipalitate. În acelaşi timp, Primăria a primit sub formă de donaţie 700 de teste COVID-19 de sânge de la societăţile Combridge şi KBS Sped SRL.

„Considerăm că este important să putem testa cât mai multe persoane, deoarece testarea ne va oferi o imagine mai clară a răspândirii epidemiei în Sfântu Gheorghe”, a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

În perioada următoare vor fi distribuite câte 25 de teste pentru fiecare din cele 30 de cabinete de medicină de familie din Sfântu Gheorghe, alături de alte echipamente de protecţie oferite de Primărie.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât miercuri că se impune şi testarea unor categorii de persoane care prin natura activităților pe care le desfășoară intră în contact direct cu numeroși cetățeni: taximetriștii şi persoanele responsabile cu încasarea cheltuielilor de întreținere din cadrul asociațiilor de proprietari.

Testarea persoanelor din cadrul asociațiilor de proprietari a avut loc joi, la sediul Primăriei, iar testarea taximetriştilor va fi făcută în perioada 23-29 aprilie, cu sprijinul Asociației taximetriștilor Independenți din oraș.

Pentru sprijinirea activităților de combatere a COVID-19, Primăria Sfântu Gheorghe a pus la dispoziţia unor instituţii teste cu metoda recoltare sânge capilară. Astfel 100 de teste au ajuns la Direcția de Sănătate Publică Covasna, iar 50 de teste la Colegiul Medicilor Dentiști Covasna, în vederea testării pacienților care beneficiază de serviciile stomatologice de urgență asigurate de unele cabinete medicale de stomatologie din Sfântu Gheorghe.

(Foto: Vargyasi Levente)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania