Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a semnat joi dimineața contractul pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate pentru metroul și trenul metropolitan.

Primăria Cluj-Napoca a putut semna contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate la metrou și de fezabilitate la trenul metropolitan, după ce a câștigat în instanță, în luna martie, un proces care a vizat achiziția acestor servicii.

Studiile pentru trenul metropolitan trebuie predate în 14 luni, iar documentația pentru metrou urmează să fie finalizată în 27 de luni. Valoarea contractului este de 30 de milioane de lei.

“După parcurgerea acestei etape va urma practic etapa finală, licitația pentru proiectarea și executarea metroului și a trenului metropolitan Cluj. Suntem în prezența celui mai important proiect de mobilitate din istoria Clujului, cu o puternică componentă economică și de calitate a vieții. Acest proiect integrat urmărește ca zona Clujului, zona metropolitană a Clujului să aibă viitor în materie de mobilitate, în materie de investiții, în materie de locuri de muncă, în materie de calitate a vieții. Pentru aceasta avem nevoie de infrastructură. Clujul nu poate rămâne captiv în granițele administrative pe care le are astăzi. Proiectul noastră are în vedere dezvoltarea economică viitoare a zonei metropolitane Cluj”, a declarat primarul Emil Boc, la evenimentul de semnare a contractelor.

În octombrie anul trecut, Primăria Cluj-Napoca a desemnat câștigătorul licitației care va efectua studiile pentru realizarea metroului și trenului metropolitan – Asocierea SWS ENGINEERING SPA-SYSTRA-METRANS ENGINEERING SRL. Obiectul contractului îl reprezintă „Servicii de elaborare Studii de Pre-Fezabilitate, Fezabilitate, impact asupra mediului şi evaluarea strategică adecvată pentru obiectivul de investiţii „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida”- etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și studiile conexe viitoarelor obiective de investiții”.

Semnare contracte – realizare studii de prefezabilitate si fezabilitate – Metrou si tren metropolitan Cluj

Publicată de Emil Boc pe Joi, 23 aprilie 2020

Ce presupune proiectul noii rețele de transport

Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, dezvoltarea socio-economică a zonei metropolitane Cluj – Napoca (ZMC) și problemele de trafic generate de aceasta, orientarea clară a administrației locale spre mobilitatea urbană durabilă și tipologia rețelelor de mobilitate au necesitat studierea posibilității implementării unui sistem de transport rapid metropolitan, constând în:

1. transport feroviar pe infrastructura existentă-Tren Metropolitan;

2. construcția unei linii de metrou pe principala axă vest-est a zonei metropolitane (Gilău – Florești sud – Mănăștur – centru – Mărăști)

1. Tren Metropolitan

Pe infrastructura actuală, se propune implementarea unui sistem de transport rapid – tren metropolitan care va acoperi întregul coridor feroviar cuprins între halta Nădășel și stația Bonțida, pe o lungime de aprximativ 43 km.

Se vor păstra punctele de oprire actuale și vor fi propuse adăugarea unor noi puncte de oprire în zonele:

– Baciu, Tetarom I (str. Taietura Turcului), pod IRA (str. Aurel Vlaicu)

– relocarea punctului de oprire Cluj-Napoca Est mai aproape de aeroport.

Se vor analiza, pentru fiecare punct de oprire, facilitățile disponibile pentru călători: bănci, zone de așteptare protejate de intemperii, coșuri de gunoi, toalete, puncte de procurare de bilete (automate / case) etc. Pentru fiecare punct de oprire se va analiza disponibilitatea parcărilor de mici dimensiuni (Park & Ride).

2. Metrou

Noul coridor magistral de transport rapid (metrou) pe axa vest-centru-est va urmări să deservească următoarele puncte principale de interes:

– în prima etapă: centrul zonei de sud a comunei Florești, viitorul spital regional de urgență, centrul comercial Vivo, cartierul Mănăștur, centrul orașului Cluj-Napoca și zona de est a orașului (respectiv zona Aurel Vlaicu /Pod IRA),

– în a doua etapă: centrul zonei de sud a comunei Florești și comuna Gilău.

Pe noua linie de metrou sunt propuse 15 stații pe o lungime de aproximativ 16 km, deci o interstație medie de 1035 m.

Având în vedere importanța comunei Gilău în zona metropolitană, va fi studiată cu prioritate asigurarea de legături de autobuz între Gilău și capetele ambelor sisteme de transport rapid (la Florești pentru metrou, respectiv la Nădășel – via A3 – pentru trenul metropolitan). Astfel, se va studia cu prioritate introducerea liniilor de autobuz care să alimenteze stațiile din rețeaua rapidă metropolitană.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.