Primul videoclip postat pe Youtube a fost încărcat în 23 aprilie 2005, cu exact 15 ani în urmă. Cofondatorul Youtube, Jawed Karim, a postat un videoclip de 18 secunde intitulat „Me at the zoo” (Eu la grădina zoologică), relatează CNN, citat de hotnews.ro

De la momentul respectiv a strâns peste 90 de milioane de viziualizări, rămânând până în ziua de azi singurul videoclip de pe canalul lui Karim.

Spre deosebire de majoritatea creatorilor de conținut de pe Youtube din ziua de azi, video-ul nu conține ceea ce azi e o obișnuință – „Abonați-vă la canalul meu!” sau „Like, dați notă, comentați!”.

Karim încheie video-ul spunând simplu „Și cam asta ar fi tot ce e de zis”.

La un an după videoclipul „Me at the zoo”, Karim și ceilalți cofondatori ai platformei au vândut-o Google pentru nu mai puțin de 1,65 miliarde de dolari.

Astăzi platforma se laudă cu mai mult de două miliarde de vizitate ale utilizatorilor logați în fiecare lună și peste un miliard de ore de conținut vizionat zilnic, potrivit datelor Youtube.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.