Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a susține într-o postare pe pagina sa de socializare că nu este ușor de lucrat cu ea, fiind obișnuită să muncească pe bază de obiective cu evaluări stricte asupra gradului de îndeplinire. ”Este un sistem bazat pe indicatori de performanță pe care îl aduc, recunosc, din mediul privat”, spune Violeta Alexandru, fiind conștientă că există un cost ”constând în ostilitatea celor care nu sunt obișnuiți așa.”

Ministrul Muncii spune că o bună parte din timp la Minister este muncă administrativă. O muncă ce nu se vede dar care cere abilități de management.

”Sunt obișnuită să lucrez pe bază de obiective cu evaluări stricte asupra gradului de îndeplinire. Nu este necesar să fiu controlată de superiori pentru a vedea dacă dacă mă țin sau nu de treabă, în fiecare zi și nu în salturi. Eu nu pot, pur și simplu, să stau să treacă timpul, nu lucrez altfel decât pe bază de obiective (derivând din lege sau propuse de mine, suplimentar la obligațiile din lege pentru a face mai mult) și pe baza evaluării gradului de îndeplinire.”, spune ministrul Muncii.

Violeta Alexandru susține că a conduce o instituție publică mare este o experiență, o responsabilitate, o provocare pentru orice om care face management de organizație. ”Te poți pregăti oricât în mediul privat, conducerea unei instituții publice are specificul ei.”

”Nu se lucrează ușor cu mine în acest mod – nu uit și nu evit să evaluez rezultatele. Este un sistem bazat pe indicatori de performanță pe care îl aduc, recunosc, din mediul privat. Cu un cost constând în ostilitatea celor care nu sunt obișnuiți așa. Nu țin la el din ambiție ci pentru că am convigerea că se poate face, pas cu pas, performanță în administrație (adică administrația să devină performantă!). Îmi folosește mult să primesc mesaje de la beneficiarii serviciilor oferite de Minister – direct sau prin instituțiile de coordonare, acest lucru face parte din sistemul propriu de evaluare a rezultatelor.”

Violeta Alexandru a mai scris pe pagina de socializare că lucrează la proiectele de acte normative pentru ședința de guvern de mâine dar și la propunerile Ministerului Muncii pentru pachetul de măsuri post-criză pe care, așa cum s-a agreat cu sindicatele și patronatele, le vor dezbate, în primă formă, începând de săptămâna viitoare.

”Mâine am consultări cu structurile asociative ale autorităților locale. Vreau să las timp să discutăm aceste noi măsuri care trebuie să fie implementate la momentul oportun. Sunt conștientă că acestea sunt de o importanță capitală pentru piața forței de muncă. Știu că în contextul primelor măsuri luate la începutul crizei le-am cerut partenerilor sociali un efort de a parcurge documente într-un ritm alert. Cât pot, voi încerca să evit acest lucru acum.De îndată ce bugetele ANOFM și ANPIS sunt alimentate, la finalul procedurilor interne, cu fondurile de la rectificare bugetară, cea de a doua parte a plăților pentru solicitările verificate aferente șomajul tehnic, se și fac. M-am asigurat astăzi că totul este pregătit.”, a concluzionat ministrul Muncii

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.