Polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Petea au indisponibilizat 300.000 de măști chirurgicale ce urmau să ajungă în Germania.

Ieri, în jurul orei 17.00, la PTF Petea, din județul Satu Mare, s-au prezentat la controlul de frontieră, pentru a ieși din România, două autoutilitare încărcate cu 150 de colete ce conțineau 300.000 de măști chirurgicale faciale, în trei straturi.

Cele două mijloace de transport, una marca Citroen Jumper, condusă de către un cetățean român, în vârstă de 25 de ani, din județul Maramureș, iar cealaltă marca Renault Master, condusă tot de către un cetățean român, de 43 de ani, din județul Bihor, urmau să ajungă în Germania. Însă, conform legislației în vigoare (Anexa 1 din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 428 din 12.03.2020), exportul acestor produse este interzis.

Reprezentanții Direcției Regionale Vamale Cluj au aplicat firmei expeditoare o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei, iar marfa a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Vineri după-amiază, prefectul Radu Bud a luat legătura cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, solicitându-i ca măștile să fie distribuite gratuit, prin intermediul primăriilor, locuitorilor județului Satu Mare, ceea ce s-a și aprobat.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.