Administrația județului Maramureș și-a propus pentru acest mandat reabilitarea a aproximativ 200 de kilometri de drum județean, prin șase proiecte finanțate prin fonduri guvernamentale și un proiect cu finanțare europeană.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Gabriel Zetea, a prezentat joi situația lucrărilor de infrastructură din județ și a anunțat că, în prezent, sunt active șase șantiere.

Potrivit șefului CJ, pe DJ 109F, tronsonul Rogoz – Dămăcușeni – Târgu Lăpuș – Coroieni – Baba, lucrările continuă într-un ritm accelerat și se estimează că proiectul început în vara anului trecut va fi finalizat la sfârșitul acestui an.

Cei 28 de kilometri de drum județean vor fi reabilitați cu trei straturi de asfalt, podețe, rigole, căi de acces spre proprietăți și un sistem rutier nou, presupunând o investiție de 92 de milioane de lei, finanțare obținută prin PNDL 2.

Unul dintre cele șase proiecte finanțate prin PNDL, reabilitarea DJ 182B, pe tronsonul Șomcuta Mare – Remeți pe Someș, a fost finalizat anul trecut.

Au loc lucrări de reabilitare pe DJ 186 de pe Valea Izei, sector Bârsana (DJ 185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești, și DJ 187 de pe Valea Ruscovei, pe tronsonul Leordina – Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte.

Totodată, se lucrează pe DJ 171, între Rogoz și Suciu de Jos, și pe DJ 193, între Asuaju de Sus și Asuaju de Jos.

Gabriel Zetea susține că în lucru este și cel mai mare proiect de reabilitare a drumurilor din Maramureș, Drumul Nordului, unde șantierul deschis înaintează în ritm susținut. Proiectul presupune reabilitarea a aproape 80 de kilometri de drum județean și o investiție de peste 40 de milioane de euro din fonduri europene.

Investiția totală pentru reabilitarea celor 200 de kilometri de drum județean din Maramureș se ridică la peste 100 de milioane de euro.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.