Premierul Lodovic Orban a făcut, vineri, mai multe anunțuri legate de viitoarele măsuri de relaxare impuse de starea de urgență. Premierul a anunțat că, dacă se vor deschide școlile și universitățile, elevii și studenții vor purta măști de protecție și li se va lua temperatura la intrarea în școală. Grupul de Suport Tehnico-Științific a discutat și despre redeschiderea parcurilor, hotelurilor, restaurantelor și cafenelelor.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“S-au discutat foarte multe idei și menționez că mi se par idei bune. De exemplu, posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă, la școală, prin intermediul termometrelor electronice. E nevoie de o dotare a companiilor, a instituțiilor publice, astfel încât să se poată lua temperatura, zilnic, când vine omul la locul de muncă. În cazul în care persoane are o temperatură de peste 37 de grade, să nu i se permită accesul la muncă și să fie supus unei evaluări medicale, inclusiv posibilitatea unei testări de COVID”, a spus Ludovic Orban, după participarea la ședința Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României, citat de Digi24.ro.

Premierul a mai spus că se vor folosi termoscannere și în aeroporturi, atât la venire cât și la plecare. Legat de hoteluri, Orban a afirmat că acestea vor putea fi deschise după data de 15 mai, dar vor putea sta mai multe persoane în cameră doar dacă sunt din aceeași familie și vor fi luate măsuri de dezinfecție.

” În privința restaurantelor și a cafenelelor, opiniile încă sunt rezervate, pentru că riscul epidemiologic este mai mare pentru că nu poți să porți mască”, a mai declarat premierul.

Parcurile vor putea fi deschise mai repede, a declarat Orban, doar dacă se respectă anumite reguli.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania