Cercetătoarea Daniela Rus, originară din Cluj, directorul Laboratorului de Informatică și Inteligență Artificială (CSAIL) al MIT (Massaschusetts Institute of Technology), a fost selectată pentru a face parte din Consiliul Consultativ pe Știință și Tehnică al Președintelui Trump (PCAST).

Potrivit MIT News, PCAST oferă consiliere Casei Albe pe teme critice pentru securitatea și economia Statelor Unite, inclusiv recomandări de politici privind viitorul muncii, leadership în știință și tehnologie și sprijinul cercetării și dezvoltării din SUA.

“Sunt onorată să pot adăuga perspectiva mea de informatician acestui grup într-o perioadă în care atât de multe probleme ce implică Inteligenţa Artificială şi alte aspecte ale informaticii ridică importante întrebări ştiinţifice şi politice pentru naţiune şi lume”, a spus Daniela Rus, citată de MIT News.

Potrivit Transilvania Reporter, Daniela Rus s-a născut în 1963 la Cluj şi a terminat în 1981 Liceul „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca. A emigrat în SUA în anii ’80, iar în 1993 a devenit doctor în ştiinţa computerelor la Cornell University.

(FOTO CREDIT: Jason Dorfman / MIT CSAIL)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.