Cercetătoarea Daniela Rus, originară din Cluj, directorul Laboratorului de Informatică și Inteligență Artificială (CSAIL) al MIT (Massaschusetts Institute of Technology), a fost selectată pentru a face parte din Consiliul Consultativ pe Știință și Tehnică al Președintelui Trump (PCAST).

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit MIT News, PCAST oferă consiliere Casei Albe pe teme critice pentru securitatea și economia Statelor Unite, inclusiv recomandări de politici privind viitorul muncii, leadership în știință și tehnologie și sprijinul cercetării și dezvoltării din SUA.

“Sunt onorată să pot adăuga perspectiva mea de informatician acestui grup într-o perioadă în care atât de multe probleme ce implică Inteligenţa Artificială şi alte aspecte ale informaticii ridică importante întrebări ştiinţifice şi politice pentru naţiune şi lume”, a spus Daniela Rus, citată de MIT News.

Potrivit Transilvania Reporter, Daniela Rus s-a născut în 1963 la Cluj şi a terminat în 1981 Liceul „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca. A emigrat în SUA în anii ’80, iar în 1993 a devenit doctor în ştiinţa computerelor la Cornell University.

(FOTO CREDIT: Jason Dorfman / MIT CSAIL)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania