Polițiștii de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 40.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproape 460.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zona.

Oamenii legii de la Sectorul Poliției de Frontieră Negrești Oaș, judeţul Satu Mare, au declanșat joi o acţiune de combatere a contrabandei cu ţigări, după ce au observat în apropierea frontierei de stat, în zona localității Cămârzana, mai multe persoane care transportau colete voluminoase din Ucraina în România.

“Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit. Polițiștii de frontieră au reținut o persoană, celelalte persoane fugind pe teritoriul statului vecin”, potrivit Poliției de Frontieră.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene pentru anchetarea împreună a cazului. Au fost descoperite aproape 8.000 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană și belarusă., în valoare de peste 93.000 lei.

Autoritățile ucrainene au informat polițiștii de frontieră români că au reținut trei persoane pe teritoriul statului ucrainean, implicate în activitatea de contrabandă. Totodată, polițiștii de frontieră sătmăreni au predat grănicerilor ucraineni pe cetățeanul ucrainean reținut pe timpul acțiunii.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.