Autoritățile austriece pregătesc implementarea unei linii feroviare de noapte, care să lege prin Ungaria un coridor spre România, astfel încât, după 2 mai, să poată fi aduși muncitorii români, în ciuda măsurilor de închidere a granițelor din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Reuters, citat de Radio Europa Liberă.

Austria, care este dependentă în centrele de îngrijire de muncitorii din estul Europei, și-a deschis granițele cu Slovacia, Cehia, Ungaria și Slovenia pentru muncitorii care fac naveta.

Cei mai mulți muncitori din centrele de îngrijire din Austria vin, însă, din România, ceea ce a obligat autoritățile austriece să găsească o soluție, iar cea a trenului de noapte s-a dovedit mai pragmatică decât zborurile aeriene, pentru că oferă șansa de a aduce mai multe persoane și respectă, în același timp, măsurile de distanțare socială necesare.

„Mă bucur că, în ciuda închiderii graniţelor, am putut dezvolta un coridor comun pentru lucrătorii din România”, a declarat Caroline Edtstadler, ministru pentru Europa.

Ministrul a precizat că aproximativ 33.000 de oameni depind de îngrijire continuă în Austria.

Conexiunea directă care va pleca din Timișoara spre Austria va începe din 2 mai cu o cursă pe săptămână, dar ar putea fi extinsă și la trei curse pe săptămână.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania