TIFF, unul dintre cele mai importante festivaluri din România, avea programată ediția din acest an în perioada 29 mai – 7 iunie.

Festivalul a fost amânat, iar organizatorii urmăresc măsurile și declarațiile autoritățile referitoare la pandemie și la perioada de după starea de urgență și sunt atenți la ce se întâmplă cu alte festivaluri din Europa.

Publicația Cultura la dubă a stat de vorbă cu regizorul și producătorul de film Tudor Giurgiu, președintele TIFF, pentru a afla ce va întâmpla cu ediția din acest an a festivalului și cu ce se confruntă cei din spatele unui astfel de eveniment.

“Un festival de film e o bucurie a celor care participă, a publicului, e un anume tip de socializare, care se întâmplă acolo, în momentul în care te uiți la film. Sigur, în anul ăsta probabil va fi o socializare la ceva distanță unul de altul, dar nu îmi imaginez alt mod de a face TIFF-ul decât așa cum era, la o amploare probabil mai mică, cu mai multe locații în aer liber, cu locații mai puține de interior, unde probabil va trebui să nu mai contăm pe capacitatea integrală a sălii, respectând toate măsurile care vor fi. Deci va fi un TIFF diferit, mai mic ca amploare, dar păstrăm specificul. Nu îmi imaginez deloc soluția online, pentru că ar însemna să sacrificăm ce are brandul TIFF în ADN-ul lui”, a declarat Tudor Giurgiu în interviul pentru Cultura la dubă, pe care-l puteți citi integral AICI.

(FOTO CREDIT: Marius Mariș / TIFF)

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.